Safaa Khazal

beeldend kunstenaar

  • RSS
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter

Abstract 1

Posted by Safaa June - 15 - 2011 0 Comment

Ik probeer de dimensie van tijd te ontdekken die zich uit in beweging en energie. De reactie hierop wordt weergegeven in mijn kunstwerken, in de kreukels en de overlappingen en in het gebruik van licht met reflecties van een eeuwige beweging die alles wat bestaat beweegt.

Het samengaan van het werk met licht breekt de materie om te ontdekken wat erachter zit en hoe het samenvalt. Het leven is beweging en de dingen in de natuur staan niet vast. Door de relatie tussen ruimte, tijd en beweging krijgen we contact met drie dimensies.

de schilderijenĀ  zijn een tastbare en niet tastbare werkelijkheid. De beelden vormen een directe en onbewuste werkelijkheid.

Ik begin met het aanbrengen van een abstracte onderlaag, zodat ik een beweging kan maken tussen licht en donker.

Daarnaast spelen de verschillende kleurvlakken op een harmonieuze manier op elkaar in.
Via deze techniek probeer ik een optimaal optisch effect te bereiken.
Ik wil een associatie maken tussen beweging en ruimte, twee elementen die wezenlijk aan elkaar verbonden zijn. Zonder ruimte geen beweging.

Ik gebruik airbrush om een verloop te krijgen tussen toon en harmonie, een wisseling van donker en licht, en andersom.
Ik wil de kijker een optimale vrijheid geven om beweging te ervaren. Ik wil de kijker verleiden om de intensiteit van die beweging te voelen.

You must be logged in to post a comment.